Leefstijl coaching » PITT voor Teams

PITT voor Teams

 

Als je met je team een training of traject wilt volgen, ben je bij PITT coaching aan het juiste adres!

  • Er zijn vele mogelijkheden; van eendaagse trainingen tot meerdaagse trajecten.
  • We faciliteren trainingen op het gebied van teambuilding, waarbij we de kracht van de paardenkudde inzetten*
  • Tevens bieden we trainingen en trajecten op het gebied van mentale kracht. voeding en beweging. Dit laatste is gericht op de mentale- en fysieke gezondheid van iedere individuele medewerker, waardoor het team als geheel beter zal functioneren. Als de individuen in het team lekker in hun vel zitten, zorgt dit voor een betere werksfeer, betere resultaten en minder ziekteverzuim in het team. (Het is tevens mogelijk om vanuit het bedrijf een individuele werknemer coaching aan te bieden. Zie voor meer informatie de pagina's over coaching en trajecten of neem contact met ons op voor de mogelijkheden).

 

*Bij de trainingen op het gebied van teambuilding zetten wij de kracht van de paardenkudde in. De samenwerking in de kudde symboliseert de samenwerking van een team. Om tot een goede samenwerking te komen is het essentieel om te weten wat de rol van iedereen in het team (de kudde) is. Een paard kan in de vrije natuur alleen overleven in een kudde met soortgenoten. Dat komt omdat zij deze kudde nodig hebben voor de veiligheid, maar ook omdat ze sociaal zijn en behoefte hebben aan gezelschap. De leidende hengst beschermt de kudde tegen gevaar. Als de kudde behoefte heeft aan beschutting, water, voedsel of schaduw, zorgt de leidende merrie ervoor dat de kudde zich hiernaartoe verplaatst. De kudde lijkt zich altijd moeiteloos in dezelfde richting te verplaatsen. Een paardenkudde functioneert zó goed omdat ze de rollen onderling verdelen. Er zijn leiders, volgers en drijvers. Jouw plek in het team en de organisatie wordt grotendeels bepaald door de kennis en ervaring die je in huis hebt. Hierbij is er sprake van het intelligentie quotiënt (IQ).  Er zijn echter nog andere factoren die ervoor zorgen dat het team goed functioneert en dat de medewerkers zich prettig voelen in het team. De belangrijkste factoren die invloed hebben op de werksfeer en de resultaten die het team boekt, zijn gebaseerd op de emotionele intelligentie (EQ). Ons empathisch vermogen, zelfkennis en het afstemmen op de omgeving en elkaar vormen een sterke basis voor een goed functionerend team.

Een training met behulp van paarden zorgt voor bewustwording en inzicht. Zowel op individueel niveau als op teamniveau. Paarden reageren op het gedrag en de emoties van de mens. Het paard voelt deze namelijk feilloos aan. Doordat het paard door middel van zijn reactie zo duidelijk een spiegel voorhoudt, krijg je direct meer inzichten over de individuen en het team en kom je sneller tot de kern. 

Door met het gehele team aan de slag te gaan met praktische opdrachten in een veilige en inspirerende omgeving, ontstaat er de mogelijkheid om als team te groeien en de kwaliteiten in het team te ontdekken en verder te ontwikkelen. Vooraf stemmen we samen af welke doelstelling deze training voor het team heeft en wat het gewenste resultaat van de training is. Het proces wordt op een professionele manier begeleid en aangestuurd door één of meerdere gediplomeerde en deskundige trainers. Afhankelijk van het aantal deelnemers, zijn er meer trainers aanwezig om het proces te begeleiden. Doordat de trainers kennis hebben van bedrijfsprocessen kan snel en effectief geschakeld worden naar voorbeeldsituaties op de werkvloer. 

 

Er zijn vele vormen van teamtraining mogelijk. Neem via onderstaande knop contact op voor meer informatie:

Leann:

"Ik heb de coaching sessie met Iris als heel erg fijn ervaren! Ik voelde mij erg snel op mijn gemak bij haar en haar paarden hadden ook een hele fijne uitstraling. Bij het begin van de sessie vond ik het zelf nog erg lastig, maar Iris wist mij goed te begeleiden en de juiste vragen te stellen waardoor het snel makkelijker werd voor mij om mij open te stellen. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik hierna meer stappen heb kunnen inzien die mij helpen met het veranderen in de persoon die ik wil zijn. Het was een top ervaring en ik raad het heel erg aan! Ik geef de coaching een 10/10."