Leefstijl coaching » PUUR & PITT eendaags Retreat

PUUR & PITT eendaags Retreat

26 juli 2020

PUUR & PITT eendaags Retreat

 

In connectie met jezelf met behulp van

Yoga, Mindfulness & Paarden

 

Wij, Trudy van PUUR lifestyle en Iris van PITT coaching, nodigen je graag uit voor dit unieke, eendaags Retreat, waarbij je helemaal tot jezelf komt!

Vaak zijn we de verbinding met onszelf voor een deel kwijtgeraakt. We ervaren veel stress en negativiteit. We gaan tijdens dit eendaags Retreat aan de slag met yoga, mindfulness en paardencoaching om deze verbinding weer te herstellen. Je leert wat het effect is van energie en ademhaling en het reguleren daarvan. Je ervaart rust, ondervindt hoe je focus kunt optimaliseren en in het moment kunt zijn. Het gevolg is meer (zelf)bewustzijn.

 

Paarden

Op het gebied van bewustzijn kunnen we veel van paarden leren. Paarden zijn altijd in het moment. Ze dealen met de situatie zoals die is op dat moment. Ze maken zich niet druk om het verleden of de toekomst, omdat dit hen niets oplevert. Paarden zijn altijd congruent in hun gevoel en gedrag; ze doen zich nooit anders voor en zijn altijd eerlijk. Paarden gebruiken hun ademhaling en lichaam op verschillende manieren om stress af te laten vloeien. Ze gebruiken hun energie alleen voor hetgeen noodzakelijk is. Paarden zijn sociale dieren die, net als mensen, sterk behoefte hebben aan vriendschappen en familiebanden. Paarden kunnen daardoor hele sterke connecties aangaan met anderen.

 

Paarden zijn van nature prooidieren en leven in kuddeverband om te kunnen overleven, vriendschappen aan te gaan en familiebanden te onderhouden. Paarden zijn afhankelijk van hun kuddegenoten om te kunnen overleven. Het bijzondere aan paarden is dat ze geen onderscheid maken tussen een mens of een dier. Als je bij het paard bent, ben je onderdeel van de kudde. De paarden schatten dan in waar je staat in de rangorde van de kudde en of je fysiek en mentaal in balans bent. De paarden reageren instinctief en intuïtief op jouw energie en gedrag. Door middel van hun reactie wordt jou een spiegel voorgehouden. De paardencoach koppelt deze reactie naar jou terug en op deze manier wordt jij je meer bewust van jouw gedrag en je gevoelsleven. Op deze manier kom je dichter bij jezelf.

 

Yoga & Mindfulness

Als we het hebben over onze gezondheid, dan denken we vaak aan sporten en gezonde voeding, maar bijna nooit aan de ademhaling. Terwijl de ademhaling in directe verbinding staat met ons autonome zenuwstelsel, die onze stressrespons reguleert. Vinyasa Yoga is een serie van dynamische houdingen die je achter elkaar beoefent en laat samenwerken met de ademhaling om balans tussen lichaam en geest te creëren voor een goede gezondheid en innerlijke rust. Daarnaast kent Yoga nog meer voordelen zoals o.a. sterkere spieren, meer energie, minder stress, meer flexibiliteit en een betere nachtrust.

 

Yin Yoga is meer mindfulness van aard; aandachtig observeren van je ervaringen in het moment, zonder jezelf te veroordelen voor die ervaringen en de reacties die ze teweegbrengen. Dit is een vaardigheid die je heel veelzijdig kunt inzetten in je dagelijks leven. Houdingen worden tussen de 3 en 6 minuten aangehouden om te leren ontspannen in oncomfortabele houdingen. Deze oefeningen helpen je onder andere om minder stress te ervaren. Je leert je lichaam te schakelen tussen inspanning en ontspanning. Je kunt niet ontspannen als je er niet bewust van bent. Je zult merken dat wanneer je bewuster leeft en in connectie staat met jezelf, dat andere gezonde gewoontes makkelijker gaan.

 

Het beoefenen van yoga, mindfulness en tijd doorbrengen met paarden hebben vele positieve effecten op ons lichaam en brein. Het zorgt voor meer bewustwording en verbinding. Het zorgt tevens voor een lagere bloeddruk en minder aanmaak van het stresshormoon cortisol. Je maakt meer oxytocine aan wat een vredig en veilig gevoel stimuleert en ervoor zorgt dat je spieren ontspannen. Tevens wordt de aanmaak van endorfine gestimuleerd, wat er mede voor zorgt dat je lichaam minder gevoelig is voor pijn.

 

Na dit eendaags Retreat voel jij je meer verbonden met jezelf. Je hebt een aantal vaardigheden geleerd om deze in je dagelijks leven te kunnen toe passen als je merkt dat je deze verbinding (even) kwijt bent en wilt herstellen.

 

Omdat wij een intieme setting en persoonlijke aandacht belangrijk vinden, kunnen er maximaal 4 personen deelnemen aan dit Retreat. Zorg dus dat je er snel bij bent, zodat je nog verzekerd bent van een plek! Let op: je bent pas zeker van je plek als je een bevestiging hebt gekregen van je inschrijving.

Tijdens dit Retreat houden we ons aan de maatregelen i.v.m. Corona. Het gehele evenement vindt buiten plaats.

 

Programma

10.30 - 15.00 uur

Helemaal terugkomen bij jezelf met Paardencoaching, Vinyasa yoga, Yin yoga, Mindful walk, gezonde vegan lunch.

 

Prijs

Early bird prijs € 55,- p.p. incl. vegan lunch, onbeperkt water, thee en koffie.

(geldig tot 5 juli!)

Originele prijs € 65,- p.p. incl. vegan lunch, onbeperkt water, thee en koffie.

(vanaf 5 juli geldt de originele prijs)

 

Locatie

PITT coaching

Rijdtstraat 47

6114 AK Susteren

 

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@puur-lifestyle.nl.

 

Over ons

Iris van PITT coaching

Mijn naam is Iris. Samen met mijn paarden Tequila en Moki vorm ik het team van PITT coaching.

Ik ben al zo lang als ik me kan herinneren geïnteresseerd in de fysieke en mentale gezondheid van mensen. Ik geloof dat Mentale kracht, Voeding en Beweging onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat een balans op deze gebieden ervoor zorgt dat je zo goed mogelijk in je vel zit. Daarom heb ik verschillende cursussen en opleidingen hierover gevolgd en heb ik vervolgens PITT coaching opgericht.

Ik werk sinds 2012 als hulpverlener. Dit doe ik nog steeds naast mijn werk als zelfstandige. Hierdoor heb ik veel ervaring in het begeleiden van mensen bij of na ingrijpende gebeurtenissen en zie ik dagelijks  dat de fysieke en mentale gesteldheid van mensen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.  

Ik ben Horse Assisted Coach en heb mij onder andere verder verdiept in coaching- en therapievormen zoals ACT, NLP, Systemisch principe, team coaching, pubertraining en mentale weerbaarheid van politieagenten.

Ik ben gecertificeerd sport- en bewegingsbegeleider en tevens ben ik voedingsadviseur i.o.

Bij PITT coaching kun je terecht voor leefstijlcoaching op het gebied van Mentale kracht, voeding en beweging. Het is mijn passie om jou te helpen om fysiek en mentaal beter in je vel te komen en zoveel mogelijk van het leven te kunnen genieten!

Trudy van puur lifestyle

Ik ben opgegroeid op de boerderij, waar mijn liefde voor dieren en natuur is ontstaan. Vanaf mijn 12e jaar ben ik begonnen met paardrijden wat ik 15 jaar heb gedaan. Voor het dieren(leed) ben ik vanaf mijn 12e jaar vegetarisch gaan eten. In mijn zoektocht naar een gezond voedingspatroon, met oog voor dieren, milieu en de medemens eet ik sinds januari 2016 veganistisch.

Een goede gezondheid draait om balans en er is meer dan alleen bewegen en voeding. In 2017 kwam ik in aanmerking met Yoga en sindsdien was ik verkocht. Ik heb hierin 3 opleidingen gevolgd. Het veranderen van mijn mindset en levensstijl bracht mij rust, energie en vooral balans in mijn leven.

Ik besloot in 2017 mijn baan als makelaar op te zeggen om mijn droom te achtervolgen. Namelijk het delen van mijn kennis en ervaringen met anderen. In februari 2018 opende ik de deuren van Puur lifestyle. Een yogastudio die inmiddels is uitgebreid met sportlessen, vega(n) voedingsadvies en evenementen zoals bv. Yoga Retreats.

In de afgelopen 9 jaar heb ik op verschillende sportscholen veel groepslessen gegeven: van HIIT Training, Circuit Training tot Body Pump en Freestyle lessen. Nu geef ik allen nog les voor Puur lifestyle; Yoga en WOT workouts. Zelf doe ik naast Yoga voornamelijk krachttraining sinds 2,5 jaar. Ik vind het heerlijk om zelf te koken, een zomer festival mee te pikken of gezellig samen te zijn bij mijn familie en vrienden.